Novemberi útravaló

November 🍂🍁

gyönyörű, színes, hűvös, begubózós, és sokaknak megfázós, náthás és ágynak dőlős.

Vajon miért van az, hogy az őszi napok többeknek megfázást, náthát és krónikus fáradtságot hoznak? Tényleg a hűvösebb idő a felelős érte vagy szerepet játszik az életvitelünk, a hitrendszereink és a gondolkodásmódunk is?

Hogy télen a nappalok rövidebbek és a sötét órák száma hosszabb, az elcsendesülésre, befelé fordulásra hív. Ez a természet intelligens és átalakító rendje. Az energiák az elengedést és az elmúlást támogatják.

A múlt hétvégén megismerkedtem egy lánnyal a piacon. Saját készítésű méhviaszt és szarvból készült ékszereket árult. Azt mondta, hogy még 2 hétig jön, aztán visszavonul a téli hónapokra és kiírja a kapujára, hogy februárig emberek számára nem elérhető.

És mit csinálsz ezidő alatt – kérdeztem?

Átadom magam a természetnek, teljesen visszavonulok és belső utazásokat teszek. Lelassulok, csendben vagyok. Elengedek mindent, ami ez évben történt és felkészülök a jövő évre, nem is felkészülök, hanem hagyom megszületni belül az újat – hangzott a válasz.

És ez az, amit most te is megtehetsz, hogy az ősz hűvös lehellete ne ágynak döntsön, hanem egy harmonikus átalakulás történjen benned. Nem kell teljesen visszavonulnod az élettől, elég, ha kis változásokat hozol.
Az atlantiszi Thoth, az örökkön élő azt mondta: „ne gondoljatok a halálra, hiszen naponta meghaltok, a művészet az életben tudatos halált halni minden nap”.
Mit jelent ez? Hogy este lefekszel és mindent tudatosan elengedsz, ami terhel, átadod magad az isteni lényednek, aki vagy és hagyod a testedet és a szellemed megújulni. Hiszen minden benned múlik el és belőled születik, ez tesz téged teremtővé.
Mától úgy aludj el, hogy azt mondod: A szellem nevében, aki vagyok, mindent elengedek, ami a testemre, a szellememre és a lelkemre terhelő, én vagyok a szellem, akiben minden meghal és újjászületik, reggel harmóniában és újjászületve ébredek.”
Figyeld meg, hogy milyen pozitív változások köszöntenek az életedbe, ha minden este tudatosan alszol el.
 
Amit még tehetsz, hogy megfigyeled a hitrendszereidet. Hányszor hallottad már, hogy ne ülj le a kőre, mert megfázol, vegyél föl sálat, mert köhögni fogsz, ne nyitott szájjal vedd a levegőt, mert torokgyulladást kapsz…? Mekkora morfogenetikus mezőt teremtettünk már meg ezekkel a „hitrendszerekkel”? Akinek ez a valósága, ezt fogja megélni. Változtasd meg a hitedet és nem leszel télen beteg.
 
Hogyan tudod átalakítani azt, ami már nem támogat téged?
Először is úgy, hogy felismered azt. Lélegezd be mindazt a szívedbe, amit átalakítani szeretnél, majd kapcsolódj a Nap energiájával és engedd beáramolni a korona csakrádon át a szívedbe a Nap fényét és erejét. Figyeld meg, ahogyan a Nap átalakító ereje felperzseli a régit.
Aztán hozz egy tudatos döntést. Hangosan mondd ki, hogy tudatos létezőként azt a döntést hozom, hogy elengedem mindazt, ami visszatart (itt mondd el konkrétan, amitől elköszönsz), felismerem, hogy ez a múltam része, amivel nem azonosítom magam többé, hálával köszönök mindazt, amire tanított és mostantól mást választok, úgy élek, ahogyan nekem most megfelel (itt megint elmondhatod, hogy mi az, amit választasz)Felismerem magam tudatos teremtőként. Ezután áldd meg magad és az életet.

Az életben nem mindig van szükség nagy változtatásokra, legtöbbször csupán arra, hogy másként tekints a dolgokra, hogy beleengedd magad az életbe, ne azt a személyt, akivel azonosítod magad, hanem hagyd, hogy a valódi lényed töltse ki az életed. Légy jelen, cselekedj a belső hang által vezérelve, figyelj, és éld meg szívből a pillanatokat, a munkád, a családod, a nehézségeket, az örömöket, önmagad. Kis változtatásokkal nagy eredményeket érhetsz el, és olyanná teremtheted az életed, amiben igazán jól érzed magad. 

Szép és átalakító őszi napokat kívánok neked szeretettel ♥️

Dombovics Melinda, a Te Kahi Life Coach-od

melinda@kahi.academy

www.kahi.academy

Hozzászólok

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük