Tavaszi nagytakarítás –, hogyan gondoskodj a belső tisztaságról

A téli álmából felébredt természet hatalmas energiától duzzadva indul életnek és ösztönöz bennünket is a megújulásra. Ilyenkor nagy kedvvel állunk neki a tavaszi nagytakarításnak, nemcsak a házból, hanem a garázsból és a pincéből is kikerülnek a már nem szükséges tárgyak és minden szeglet ragyog. 

De vajon a belső nagytakarításra, a test és a szellem tisztaságára is fordítunk-e kellő figyelmet? 

Ezzel az írással a méregtelenítés egy olyan megközelítését tárom eléd, amivel a test-lélek-szellem harmóniája állítható vissza. Célom az, hogy segítsek eligazodni a méregtelenítés útvesztőiben. 

Tudtad, hogy a szervezet nem tesz különbséget a fizikai és az érzelmi mérgek között? 

Biztosan ismersz olyan embereket, akik tudatosan étkeznek, sportolnak, rendszeresen meditálnak és mégis testi- vagy pszichés problémákkal küzdenek. Mások, akik gyakran esznek gyorséttermekben, esetleg dohányoznak, nem fordítanak különösebb figyelmet önmagukra, mégsem szenvednek hasonló tünetektől. Miért van ez így?

Az érzelmek hatása a testre

Ha a testben méreganyagok szaporodnak fel, annak legtöbbször lelki okai vannak. Az érzelmileg megterhelő élethelyzetekben átélt érzések –, ha nem tudod feldolgozni őket – a testedben, a különböző szervekben raktározódnak el. Mindig oda, ahová az adott érzelem tartozik. 

Például: a Korona-vírus kapcsán kialakult stressz mindannyiunkat érint. E külső társadalmi stressz a lépet és a hasnyálmirigyet terheli a leginkább. A düh, a harag otthona a máj. A saját elvárásból származó nyomás az epehólyagot érinti. Ha a nyomás kívülről nehezedik ránk, akkor a húgyhólyag terhelődik érzelmekkel. Azokhoz a rendszerekhez tartozó szervek lesznek érintve, amelyekhez a probléma kapcsolódik.

Fizikai méreganyagok a testben

Terapeutáink megfigyelése alapján a demencia, a Parkinson-kór, a sclerosis multiplex szindrómák kiváltó okai az esetek 90%-ában oltások, injekciók vagy műtétek során alkalmazott altatószerek. Ha a bennük lévő fémeket és mesterséges társaikat a szervezet nem képes kiüríteni, a szervek raktározzák el azokat. Sokszor az allergia hátterében is méreganyagok felszaporodása áll! Sőt, a krónikus megbetegedések esetén is érdemes a test méreggel telítődését vizsgálni. 

Az egészséges élet alapjai 

A gondolati nagytakarítás, a megfelelő táplálkozási szokások, a testmozgás, a számodra harmonikus életvitel és az élet szeretete rendkívül fontos. Ezzel te már valószínűleg tisztában vagy, ha ezt az írást olvasod. Aki nem agyal, nem rágódik a problémákon, nem dédelgeti a múltban átélt sérelmeit, valószínűleg nincs ilyesfajta problémája. Legalábbis érzelmi alapon felhalmozott méreganyaggal nem kell számolnia. Manapság ahány ember, annyiféle hitvallás él azzal kapcsolatban, hogy hogyan éljünk egészségesen, vagy miként állítsuk vissza a már megbillent egyensúlyt. 

Mire figyelj méregtelenítéskor 

A test, a lélek, a szellem és a gondolkodás egy egységként értelmezendő a méregtelenítés kapcsán is. Külön választva és csupán egy-egy területre fókuszálva nem lehetünk sikeresek. A mentális mérgek ugyanúgy testi szinten okozhatnak tüneteket, elváltozásokat, mint a káros fizikai anyagok jelenléte a szervezetben. 

2 nagy csoportja van a méregtelenítés során kivezetendő anyagoknak: nehézfémek és gombák. 

A szervezetben felszaporodott gombákra sokan a legnagyobb ellenségként tekintenek, pedig védelmi funkciót látnak el, még akkor is, ha harmónia esetén nagy mennyiségen nincsenek jelen. 

Többek között akkor szaporodnak el a testben, hogyha nehézfémek vannak jelen. A szervezet rendkívül intelligens. Felismeri, hogy a nehézfémek jelenléte nem kívánatos, ezért gombákkal vonja be azokat, úgymond letakarja őket, hogy ne legyenek aktívak. Így a felszaporodott gombáknak köszönhetően nem élünk meg aktív nehézfémmérgezést. 

Ha ez esetben a felszaporodott gombákat kiirtanád, a nehézfémek felszabadulnának a testben és a nehézfémmérgezés tüneteit tapasztalnád, hiszen a gombák nem tudnák betölteni védelmi szerepüket.

Az egyik leggyakoribb nehézfémmérgezés-forrás az amalgám tömések helytelen eltávolítása. 

Ma már köztudott, hogy az amalgám nem fogba való anyag. Ha már ott van, de nem okoz gondot, a legjobb, amit tehetsz, hogy békén hagyod, nem veteted ki. Ha viszont szükséges az eltávolítása, keress olyan fogorvost, aki megfelelően távolítja el azt. Mit jelent ez a gyakorlatban? A fogorvos gondoskodik az eltávolítás során keletkező amalgám-gőz elvezetésről, hogy ne lélegezd be a mérget. A szádat úgy béleli ki egy kimondottan erre kialakított anyaggal, hogy kizárólag az érintett fog lesz hozzáférhető. Ezzel elkerülhető, hogy a nyállal az emésztőrendszerbe kerüljenek az amalgám darabok és a teljes szájüregi nyálkahártya védve van, elkerülve a felszívódás lehetőségét.

Hogyan méregteleníts jól? 

Először mindig a nehézfémeket kell kivezetni a testből és utána a gombákat, majd végül ismét visszaellenőrizni a nehézfémeket. Ez a sorrend nemcsak azért lényeges, hogy ne forduljon elő túlmérgezés, hanem visszamérgeződés sem. 

Tom Peter Rietdorf 20 éves tapasztalata alapján egy olyan méregtelenítési metódust állított össze, ami a fent említett test-lélek-szellem-gondolkodás együttesére hat. Kahi Life Coach-aink ezen szaktudás birtokában szeretettel támogatnak téged is, hogyha megajándékoznád magad e teljes és átfogó méregtelenítéssel. Itt találsz kezelőket: https://www.kahi.academy/index.php/hu/kezelok

(Ha szeretnéd megtanulni ezt a metódust, a 3 napos Méregtelenítés workshop ad lehetőséget erre. A jelentkezés feltétele a Kahi Life Coach modulok 1-6. elvégzése, mert az ott tanult eszközök zömére szükséged lesz a terápiában. A workshop várhatóan 2022-ben lesz látogatható. A szerk. )

Hozzászólok

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük